Jdi na obsah Jdi na menu

Na úvod sezóny výhra nad Medvědy!

10. 4. 2011

 

Na úvod sezóny výhra nad Medvědy!

edfdsasfdaffaa.jpg

J I H L A V A -  Na úvod sezóny si domácí poradili s Berounem poměrem 5:1. Hosté se sice ujali v 11. minutě vedení, ale o minutu později srovnal stav Jan Šeda. Rozhodující okamžik přišel v polovině utkání, když během tří minut udeřil Daniel Hodek a Jiří Man. Do druhého dějství pak přidal branku italský obránce Alessandro Re. Ve třetí třetině padla pouze jedna branka a to z dílny domácích, kdy své dílo dokonal tesař Sojčík. Domácí tedy vyhráli 5:1 a mají letošní první 3 body.

 

HC Dukla Jihlava : HC Berounští Medvědi 5:1 (1:1, 3:0, 1:0) 

Branky a nahrávky : 12. Šeda, 29. Hodek (Padělek, Čachotský), 32. Man (L.Krupka, M.Krupka), 40. Re (Caletti), 48. Sojčík (Bezděk, Staněk) - 11. Besser (Vlček) Rozhodčí : Lacina-Wesley, Arazímová. Střely : 48:44. Vyloučení : 4:2. Využití : 0:0. Oslabení : 0:0. Diváci : 1350. Průběh utkání : 0:1, 5:1.

HC Dukla Jihlava : Slipčenko (Řehoř) - Dobrovolný-Malena-Čachotský-Padělek-Hodek, Ficenc-Vágner-Jeslínek-Šeda-Rytnauer, Chvátal-Kaláb-Krupka L.-Man-Krupka M., Staněk-Re-Caletti-Bezděk-Sojčík.

HC Berounští Medvědi : Furch (Novotný) - Jebavý-Nedvěd-Besser-Hašek-Vlček, Višňák-Růžička-Melka-Valský-Švagrovský, Hertl-Pískáček-Karpov-Knotek-Pavel, Látal-Zacpálek-Kupec-Rudovský-Pacovský.

Komentář k zápasu :

Do utkání vstoupili lépe hosté a hned v prvních dvou minutách si vytvořili spostu šancí. Dukla, ale nedala zapomenout na to, že hrají před vlastními fanoušky a ihned určovali herní tempo. Chyba domácí obrany v 11. minutě znamenala vedoucí branku hostů, kterou zařídil Jan Besser po krásném pasu Ladislava Vlčka. Stav 0:1. S nepříznivím stavem zatočil po 9 vteřinách nová posila Jan Šeda, který tak srovnal skóre zápasu na 1:1. V prvním dějštví se nic zajímavějšího nestalo a odcházelo se za stavu 1:1 do kabin.

Do druhého dějství vstoupili znovu aktivněji hosté. Již ve druhé minutě mohli jít do vedení, ale to by v brance domácích nesměl být Slipčenko, který neuvěřitelně zachytil lapačkou puk, který směřoval do prázdné branky. To bylo z pohledu hostů asi vše co ve druhé třetině předvedli. Pak si vzala slovo domácí šlechta, která ve 29. minutě strhla vedení na svou stranu, když ranou mezi betony Furcha se prezentoval Daniel Hodek - 2:1. O tři minuty později to bylo již už o dvě branky. Po souhře bratrů Krupkových zakončil akci Jiří Man střelou od modré. Stav 3:1. V poslední minutě druhého dění se trefil italský obránce Alessandro Re po nahrávce krajana Calettiho, jehož branku musel uznat až videorozhodčí. 4:1.

Třetí třetina byla oproti druhé dosti vyrovnaná. Berounští chvilkami tlačili, hlavně o přesilovce, ale skvěle chytající Robert Slipčenko nedal Berounským příležitost snížit. Ve 44. minutě byl vyloučen Michal Jeslínek na dvě minuty za zdržování hry. Přesilovka se hostům vůbec nevyvedla, když v útočném pásmu strávili pouze 24. vteřin. Domácí byli nebezpeční i v oslabení, především Jan Šeda, který se dokázal sám "motat" v útočné třetině neuvěřitelných třicet vteřin. Skóre na 5:1 upravoval ve 48. minutě Peter Sojčík po náhravce Libora Bezděka a Pavla Staňka. Skóre 5:1 vydrželo až do konce utkání, a tak mohli domácí hráči společně s fanoušky slavit první letošní body. 

Ohlasy trenérů: 

Roman Rybenský - trenér HC Dukla Jihlava : Pro nás utkání nezačalo dobře. V 11. minutě jsme inkasovali zbytečnou  branku, ale dokázali jsme hned vyrovnat. Poté už jsme na ledě ovládali hru my a hráli jsme hokej, který jsme chtěli a potřebovali. Nakonec zůstali body u nás a to je hlavní, s výkonnem hráčů jsem spokojen.

Richard Žemlička - trenér HC Berounští Medvědi : Utkání jsme nezačali špatně, ale když začala Dukla určovat tempo hry už jsme stráceli. Bohužel jsme nedokázali čelit tak silnému soupeři, mrzí nás, že jsme neuhráli těsnější výsledek, ale takový je hokej. Musíme se teď soustředit na další utkání a pokusit se vyhrát.

HVĚZDA UTKÁNÍ : Robert Slipčenko

skipy.jpg

 Rozhovor s majitelem Lukášem Mlejnkem.